Beste reistijd Alaska

Wat is de beste reistijd voor Alaska? 

Ben je uitgekeken op de vakantieplekken en toe aan nieuwe inspiratie? Kies dan eens voor een “noordelijk avontuur” in Alaska. Een vakantie in dit noordelijke Beste reistijd Alaskadeel van de Verenigde Staten, wat zich zelfs tot voorbij de poolcirkel uitstrekt, staat garant voor een onvergetelijke belevenis in de natuur. Alaska is namelijk wildernis “pur sang”: imposante gletsjers, diepe fjorden, rommelende vulkanen, eindeloos lange rivieren, uitgestrekte meren, immense bossen, ontelbare eilandjes en bergtoppen tot wel 6000 meter wisselen elkaar voortdurend af. Daarnaast leven er duizenden dieren in het wild zoals elanden, wolven en lynxen. Tevens wonen hier de grootste beren van de wereld dus het is wel oppassen geblazen onderweg….! Alaska wordt verder grotendeels door water omgeven en met een beetje gelukt spot je ook nog eens een school dolfijnen of een walvissenpaar. Lees hieronder meer over de beste reistijd voor Alaska.

Bekijk hier de beste reistijd voor Alaska en vakanties ->

Meer informatie:

Wat is de beste reistijd voor Alaska?

De naam Alaska betekent letterlijk “groot land”. Om je een voorstelling te geven daarbij: het land is 48x zo groot als Nederland, kent slechts 670.00 inwoners en elke inwoner heeft gemiddeld 2km2 grond tot zijn beschikking! Wanneer je op reis gaat naar Alaska is het echter wel nuttig om je te verdiepen in de beste reistijd voor Alaska zodat je optimaal van je verblijf kunt genieten en niet voor onaangename verrassingen van het weer komt te staan. Alaska is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. De staat bestaat uit namelijk uit een groot aantal eilanden en kent diverse beschermde natuurgebieden. Tevens zijn er verschillende klimaatzones. In het zuiden langs de kust, in het westen en bij de eilanden vindt je een zeeklimaat met zomerse temperaturen van 20 graden in de zomer en -15 graden in de winter. Het noorden van het land staat onder invloed van het Noordpoolijs en kent een toendra klimaat met zeer lage temperaturen van -10 tot -30 graden het hele jaar door. In het oosten en het midden heerst een landklimaat met uitersten zoals 25 graden in de zomer en -30 graden in de winter.

Waar ligt Alaska?

Wat is nou eigenlijk de beste reisperiode?

Beste reistijd AlaskaJe kunt het hele jaar door Alaska bezoeken maar de beste reistijd voor Alaska ligt tussen mei en september. Daarbij kennen mei en juni de hoogste temperaturen evenals de langste dagen. In deze maanden is de hemel het meest helder en biedt de meeste kans om het fascinerende Noorderlicht te zien. De inwoners van Alaska zelf hebben zomervakantie vanaf eind mei tot half augustus. In deze zomermaanden trekken zij er ook graag op uit om te genieten van het vele natuurschoon dat dit land te bieden heeft.

Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit maar liefst acht nationale parken. Een deel van deze parken is goed bereikbaar maar er zijn ook zeer afgelegen parken die alleen te water of via de lucht bereikbaar zijn. Enkelen van de bekendste parken zijn Denali, Kenai Fjords en Katmai. Een vakantie in Alaska is hoe dan ook één groot avontuur in de wildernis. Tijdens een bezoekje aan het eiland Zodiak bijvoorbeeld kun je tijdens de zalmtrek de beren in het water zien staan vissen. Op de Pribilofeilanden vindt je talloze bijzondere vogelsoorten en in de voedselrijke wateren rondom Alaska leven nog meerdere soorten walvissen zoals de bultrug en de orka. De zeeotter kun je zelfs in de haven al tegenkomen. De eerste bewoners van Alaska waren de Eskimo’s en Indianen. Thans woont er nog een kleine groep Eskimo’s in Alaska. De bevolking is zeer vriendelijk en heet je nog echt van harte welkom in hun prachtige natuurparadijs.

Wist je verder dat?
  • de vliegtijd naar Alaska 15 uur bedraagt
  • de voertaal Amerikaans Engels is
  • hoofdstad Juneau is
  • de grootste stad Anchorage is
  • het in de meeste delen van Alaska 10 uur vroeger is dan in Nederland
  • het wegennet alleen in het zuiden goed ontwikkeld is
  • de prijzen van eten en drinken aanzienlijk lager zijn dan in Nederland
  • zuurdesembrood zeer populair is
Heb je zelf een goede tip voor het reizen of het vakantie vieren in Alaska, dan kan je hieronder een berichtje achterlaten.

Meer informatie over de beste reistijden voor andere landen en plekken:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *