Beste reistijd Filipijnen

Beste reistijd Filipijnen

Beste reistijd Filipijnen, reistips en meer informatie.

Beste reistijd FilipijnenWat komt er allemaal kijken bij een vakantie plannen naar de Filipijnen. Natuurlijk zijn de belangrijkste vragen waar gaan we heen en wat willen we zien en doen. Maar wat ook een belangrijke vraag is, is wat voor klimaat is het in de Filipijnen en wat is de beste reistijd om naar de Filipijnen te gaan. Ruim 7000 eilanden behoren tot de Filipijnen en ze liggen in Zuid-Oost Azië. De twee grootste eilanden, Luzon en Mindanao, beslaan ongeveer twee derde van het landoppervlak. Het landschap van de Filipijnen bestaat voornamelijk uit bergen en heuvels. Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor de Filipijnen en heeft u de mogelijkheid om de vliegtickets voor de Filipijnen te bestellen. (Beste reistijd Filipijnen info)

Bekijk hier de beste reistijd voor de Filipijnen en vliegtickets ->

Waar liggen de Filipijnen?

Beste reistijd Filipijnen:

Beste reistijd FilipijnenDe Filipijnen heeft een tropisch klimaat. Met het hele jaar door een gemiddelde temperatuur van rond de 27 graden, maar ook een hoge luchtvochtigheid. Met zulke temperaturen het hele jaar door zul je jezelf wel afvragen, wat is dan de beste reistijd om naar de Filipijnen te gaan. De hoeveelheid regen die per jaar valt, ligt aan het gebied waar de reis heen gaat. Op sommige plekken in de Filipijnen is er niet echt een duidelijk verschil met regen- of droog seizoen.

  • Dit is voornamelijk in het oosten van het land. De beste reistijd om naar de Filipijnen te gaan is tussen november en mei. Het regenseizoen is van juni tot oktober. In het regenseizoen, ook wel de moesson genoemd, regent het soms dagen achter elkaar. Meestal zijn het overdag korte, hevige buien en klaart het daarna weer op tot een strakke blauwe lucht. In die periode kunnen er ook tyfoons voorkomen.
  • Per jaar trekken er gemiddeld 8 tyfoons over de Filipijnen en kan er veel schade zijn. (Beste reistijd Filipijnen info) De hevige regenval en grote windsnelheden kunnen modderstromen en overstromingen tot gevolg hebben. Hierdoor worden soms hele dorpen opgeslokt.
  • De grotere steden zoals Manilla komen blank te staan. Er zijn ook gebieden die buiten het tyfoon gebied liggen en dus niet worden getroffen, zoals het grootste deel van Mindanao bijvoorbeeld. (Beste reistijd Filipijnen info)

Bekijk hier de Filipijnen tickets en de beste reistijden Filipijnen ->

Meer informatie over reizen en reistijden naar andere landen:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *