Beste reistijd Jamaica

Beste reistijd Jamaica

Beste reistijd Jamaica, de kaart en weetjes over het klimaat.

Beste reistijd JamaicaAls je op Jamaica aankomt, krijg je gelijk dat lekkere Caribische gevoel. Overal exotische, weelderige bloeiende struiken en planten. Een bont decor waarvan je gelijk in de stemming komt. Even later zie je prachtige, groene weiden met paarden of een stukje regenwoud. Wat? Groene weiden? Regenwoud? Inderdaad. Al die uitbundige, natuurlijke kleuren van dit tropische eiland zijn te danken aan het vrij vochtige klimaat en de hoosbuien die je bijna zonder waarschuwing kunnen overvallen. Maar laat je niet afschrikken. Jamaica heeft seizoenen, waarin je volop kunt genieten van een strandvakantie en zo’n tropische bui houdt na korte tijd even plotseling op als hij begonnen is en voor je het weet heeft de zon het hemelwater weer laten verdampen. Hieronder lees je meer informatie over de beste reistijd Jamaica.

Bekijk hier de beste reistijd voor Jamaica en vakanties ->

Waar ligt Jamaica?

Beste reistijd Jamaica:

De seizoenen van Jamaica
Het strand van Jamaica is een waar genoegen; zilver fijn zand en ook buiten de resorts volop ruimte voor toeristen en de Jamaicanen zelf. Op het strand vind je schaduw onder een van de palmen en ‘s avonds geniet je hier met een drankje in je hand van live muziek (Beste reistijd Jamaica informatie). In het grootste deel van het jaar spelen op de boulevard mannen een partijtje schaak dat ze zo nu en dan even in de steek moeten laten als er een bui losbarst. Samen met de strandgangers schuilen ze onder een van de vele afdakjes. (Beste reistijd Jamaica informatie)

  • Beste reistijd JamaicaWil je zo min mogelijk last hebben van deze speelse, onvoorspelbare buien, dan is de beste reistijd tussen half december tot eind april.
  • De periode van begin mei tot half oktober wordt gekenmerkt door buien. (Beste reistijd Jamaica informatie)
  • Voor jou als toerist is ons najaar van half september tot half december wat het weer betreft misschien de minst aantrekkelijke vakantietijd. De kans op depressies en tropische stormen zijn dan het grootst. Het weer op Jamaica is alleen in grote trekken voorspelbaar. Een troost: Als je niet naar het strand kunt, is een bezoek aan Kingston Town, het huis van Bob Marley of rondreis over het eiland ook de moeite waard. (Beste reistijd Jamaica informatie)

Bekijk hier de vakantie Jamaica en de beste reistijden ->

Bekijk hieronder meer informatie over reistijden voor andere landen:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *