Beste reistijd La Palma

Wat is de beste reistijd voor La Palma?

La Palma is het minst toeristische eiland van de Canarische eilanden. de bijna 85.000 inwoners ontvangen met name Beste reistijd La Palmaecotoeristen die genieten van de prachtige flora en fauna van het eiland. Het eiland, slecht 46 bij 28 kilometer groot heeft een subtropisch klimaat met veel diverse weersomstandigheden. Dit wordt mede veroorzaakt wordt door een vulkanische ondergrond waardoor de hoogste top 2426 m boven de zeespiegel uitstijgt. Hierdoor heeft het eiland een vruchtbare natte kant, en een droge zijde hetgeen invloed heeft op de beste reistijd voor La Palma. Op deze pagina komt u nog meer te weten over de beste reistijd van La Palma en heeft u de mogelijkheid om de vakanties te bekijken.

Bekijk hier de informatie >>

Lees hier verder over de:

Waar ligt La Palma?

Beste reistijd La Palma, tips en info:

La Palma is van alle Canarische eilanden wel en van de natste. Het voordeel hiervan is dat het eiland erg groen is. Het weer zit ook vol contrasten. Het dorpje Tazacorte, zuidwestelijk gelegen, staat bekend om de meeste Europese zonuren. Een klein stukje in het binnenland kan het juist weer regenen en zelfs sneeuw zal de toppen van de bergen in de winter bedekken.

  • Beste reistijd La PalmaMet gemiddelden tot 24 graden in de zomer en 16 in de winter is het in de regel nooit extreem warm of koud. Het zeewater varieert tussen de 19 en de 24 graden in september. de westkust is zonniger dan de oostkust die door de aanwezigheid van de bergen vaker wolken zullen hebben waar ook vaker regen uit kan vallen. Het kan daar zomaar 2 dagen bijna onafgebroken regenen en in de winter zelfs nog langer.
  • De beste reistijd voor la Palma is voor de westkust het gehele jaar door en het eiland is dan ook populair onder de overwinteraars en winterzon liefhebbers. Het meest droge seizoen loopt van mei tot en met september. Wandelen is vanaf maart al erg aantrekkelijk omdat de natuur dan al begint uit te lopen. La Palma heeft dan ook meer dan 1000 kilometer aan gemarkeerde wandelroutes. Hoewel La Palma wel enkele stranden heeft is het een mindere strandbestemming dan andere Canarische eilanden.

Lees hier verder >>

Heeft u zelf een ervaring met het reizen door La Palma, het wandelen of misschien wel genoten van een heerlijke vakantie en wilt u deze delen met anderen? Dat kan! Vul dan hieronder het formulier in en laat een berichtje achter, na controle zal uw bericht toegevoegd worden aan deze pagina.

Meer informatie en de beste reistijden voor andere landen:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *