Beste reistijd Oman

Beste reistijd Oman

De beste reistijd voor Oman, tips voor het maken van een reis.

Beste reistijd OmanOman is een land gelegen op het Arabisch schiereiland waar ongeveer 3 miljoen inwoners leven. Het kent een woestijnklimaat met hoge temperaturen, weinig neerslag en vaak tot 10 uur zonneschijn per dag. Toch zijn er binnen het land nog de nodige verschillen te zien. Dat heeft invloed op de beste reistijd voor Oman. Hieronder lees je meer informatie over de beste reistijd Oman en heb je de mogelijkheid om een mooie vakantie of rondreis naar Oman te boeken. (Beste reistijd Oman informatie)

Bekijk hier de beste reistijd voor Oman en vakanties ->

Waar ligt Oman?

Beste reistijd Oman:

  • Beste reistijd OmanOman, en vooral het centrale deel, is een van de droogste landen ter wereld. De kustgebieden zullen vochtiger aanvoelen dan het droge binnenland. Hier is de luchtvochtigheid soms wel 90%. In de woestijn worden in de zomer wel temperaturen tot 54 graden gemeten. Landelijk gezien is Juni, met 36 graden gemiddeld, de warmste maand van het jaar. Behalve de verschillen tussen de kust en het binnenland kan de temperatuur tussen het noorden en zuiden soms wel 10 graden schelen (Beste reistijd Oman informatie). De winters, zover je hier van kan spreken als je door onze ogen kijkt, zijn warm. In de bergen is het echter veel koeler. Daar kan de temperatuur gemakkelijk onder de tien graden zakken. De gemiddelde temperatuur in de winter langs de kust is tussen de 25 en 30 graden. (Beste reistijd Oman informatie)
  • De meeste regen valt in de Noordelijke berggebieden en in het uiterste zuiden. Dat grenst aan Jemen waar een kleine regentijd zich aan het einde van de zomer aandient. Hier kan op jaarbasis wel 400 mm regen vallen. Het binnenland moet het doen met slechts 10 mm per jaar. Dit gebied is ook ook aanzienlijk groener dan de rest van het land. (Beste reistijd Oman informatie)

De beste reistijd voor Oman is voor de meeste meeste bezoekers de tussen oktober en april. Temperaturen zijn dan relatief mild en het is droog. De Zomer zijn voor de meeste bezoekers te warm om echt te kunnen genieten. Culturele verschillen worden zichtbaar omdat de beste reistijd voor Oman bij de regionale bezoekers het regenseizoen is. Door de weinige neerslag in hun woonomgeving is dat wel te begrijpen. (Beste reistijd Oman informatie)

Heb je zelf een unieke ervaring met Oman en wil je graag je ervaring delen met anderen dan kan je hieronder een berichtje achterlaten.

Bekijk hier de vakantie Oman en de beste reistijden ->

Tips en weetjes voor andere landen:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *