Beste reistijd Roemenië

Beste reistijd Roemenië

De beste reistijd Roemenië!

Beste reistijd RoemeniëRoemenië is een republiek in Zuidoost Europa en heeft bijna 22 miljoen inwoners. Roemenië heeft een landklimaat met koude winters en warme zomers. De bergketen de Karpaten loopt van noord naar zuid door het land en zorgt voor verschillende weertypen door het land heen. Dit heeft invloed op de beste reistijd voor Roemenië. Langs de kust, Roemenië grenst aan de Zwarte Zee, heerst er een gematigd zeeklimaat. Bekijk hieronder meer informatie over de beste reistijd Roemenië en vakanties. (Beste reistijd Roemenië info)

Bekijk hier de beste reistijd van Roemenië en vakanties ->

Waar ligt Roemenië?

Beste reistijd Roemenië:

  • Beste reistijd RoemeniëHet land ten westen van de Karpaten, die een hoogste top hebben van 2544 meter, krijgt meer regen dan de oostelijke streken. Gemiddeld gaat het om 650 millimeter per jaar. In de bergen kan dit oplopen tot 1000 tot 1400 millimeter. Het oosten doet het met slechts 400 tot 500 milliliter. De bergen zijn ook de oorzaak van extreem weer wat het land kan teisteren. In de winter kan er heel veel sneeuw vallen en is het er koud. Een noordoostelijke wind die çrivat wordt genoemd kan het nog kouder maken omdat dit gebaard gaat met koude stormen van wel 100 km/u.
  • De zomer brengt droog en warm weer naar de stranden met temperaturen overdag tussen de 22 en 30 graden (Beste reistijd Roemenië info). De zee is hierbij heerlijk verkoelend. De grote steden waaronder de hoofdstad Boekarest hebben deze verkoeling niet waardoor het er onprettig warm kan worden. Ook de laagvlakten in het zuiden, waar ook de rivier de Donau doorheen stroomt, zijn temperaturen boven de 40 graden niet ongewoon. (Beste reistijd Roemenië info)

Reistijden Roemenië:

De beste reistijd voor Roemenië is mei, juni en september. Ook de Karpaten zijn dan goed te bezichtigen. De Zwarte Zeekust is is ook in juli en augustus een prima bestemming omdat de zee voor verkoeling zal zorgen. De natuur is in het voorjaar prachtig maar vochtig. De laagvlakten in het zuiden zijn in juni en september het meest geschikt om te bezoeken omdat de temperaturen dan minder extreem zijn en het niet veel regent.

Bekijk hier de vakantie Roemenië en de beste reistijden Roemenië ->

Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar Roemenië.

Hier vindt u meer informatie over de beste reistijd voor andere landen:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *