Klimaat Engeland
Het klimaat Engeland heeft een reputatie als erg nat met regenval. Volgens het officiële systeem heeft Engeland een gematigd zeeklimaat. Dit wil zeggen milde winters, warme zomers en het hele jaar door regen. Ondanks de natte reputatie is Engeland zelf niet extreem nat. In het zuidoosten van Engeland is het zelfs droger dan in Nederland. Vooral Schotsland en Wales zijn erg nat maar behoren officieel niet tot Engeland. Essex, Kent en Cambridge meten zelfs minder regenval dan de Franse Riviera. Engeland wordt vooral beïnvloed door omliggende zeeën. De warme golfstroom zorgt ervoor dat Engeland minder snel afkoelt en vaak warmer is dan Nederland. Het klimaat Engeland is dus niet eens zo heel gek.

Klimaat Engeland

  • De zomermaanden in Engeland zijn zeer aangenaam. De temperaturen liggen soms wat hoger dan bij ons. Er is een minder groot risico op onweer zoals bij ons. Het weer wordt wel bepaalt door de golfstroom. Een zomer kan dus letterlijk in het water vallen.
  • In Engeland valt er 700 mm regen per jaar waarvan het grootste gedeelte bestaat uit regen. Gemiddeld genomen valt er in Engeland minder regen dan in Nederland.
  • De hoeveelheid regen in Engeland is per regio verschillend. In Lake District valt de meeste regen met 2000m per jaar.
  • De winters in Engeland zijn vrij mild. De maximale temperaturen liggen gemiddeld boven het vriespunt. Als er wind uit het noorden komt dan kan wel flink koud worden. Sneeuw komt in Engeland niet vaak voor.
  • Het klimaat Engeland heeft veel last van wind. Regelmatig staat er een stormachtige wind vooral in de hoger gelegen gebieden. Tropische orkanen komen echter nooit voor.
  • De beste reistijd Engeland om de regen te ontwijken is van juni tot en met augustus.
Klimaat Engeland
Geef een beoordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *