Klimaat Jakarta

Jakarta is een dynamische stad van uitersten. Bovendien heeft de stad zich in sneltempo ontwikkeld en wordt gekenmerkt door druk verkeer en een niet-stoppende stroom van brommers, fietsers en wandelaars. Loop door de rijk geurende straten van Chinatown naar het decadente nachtleven in Noord-Jakarta. Dans schouder-aan-schouder met de toekomstige leiders van Indonesië tot in de vroege uurtjes.

Beste reistijd naar Jakarta

Jakarta heeft het tropische klimaat van Indonesië dat bestaat uit een droog-, en natseizoen. In Jakarta ervaar je veel zon, maar soms ook behoorlijk wat neerslag. In het natte seizoen is het niet ondenkbaar dat de stad onderloopt en als het regent dan regent het ook flink. De beste tijd om Jakarta te bezoeken is in de periode van april tot september.

  • Tussen april en oktober is de luchtvochtigheidsgraad relatief laag en het weer is aangenaam.
  • Je kunt uiteraard ook in het natte seizoen naar Jakarta reizen. Hou er wel rekening mee dat de neerslag je activiteiten en plannen behoorlijk in de war kan laten lopen.
  • Als je naar Jakarta reist om te gaan winkelen dan zijn juni – juli de maanden bij uitstek om te reizen. Geniet van de verschillende festivals die in deze maanden worden georganiseerd om de geboorte van de Indonesische hoofdstad te vieren.
  • De belangrijkste toeristenseizoenen in Indonesië, en Jakarta, zijn het einde van de Ramadan periode, Kerst en midden juni tot midden juli. Buitenlandse toeristen worden geadviseerd om Jakarta niet te bezoeken tijdens Eid-ul-fitr, dat wordt beschouwd als één van de belangrijkste vakanties van Indonesië. Eid-ul-fitr zorgt er voor dat de lokale bevolking massaal aan het reizen gaat.
  • Het is in Jakarta nooit koud en als bezoeker hoef je geen al te dikke kleding mee te nemen. De luchtvochtigheidsgraad zorgt ervoor dat een korte broek, t-shirt en sandalen voldoende zijn om overdag te dragen. Armen en benen dienen wel bedekt te worden als je religieuze en/of overheidsgebouwen bezoekt. Een paraplu is altijd meegenomen voor een onverwachte regenbui.
Klimaat Jakarta
4.6 (92%) 5 reviews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *