Klimaat Jamaica

Jamaica is een juweeltje in het Caribisch gebied, je kunt op het eiland echter meer doen dan in de voetsporen treden van Bob Marley en luieren op het strand. Jamaica is overal waar je kijkt en luistert een ware explosie van muziek. Muziek is onderdeel van het dagelijkse eilandleven en voor je het goed en wel beseft swing je jezelf een weg buiten de gebaande paden. Ontdek een prachtig verborgen landschap met kristalhelder water, koraaltuinen en werkelijk schitterende bloemen. Net als de muziek is de culinaire traditie een combinatie van uiteenlopende culturen en nationaliteiten. Laat je verrassen door de smaken van een ontspannen eiland waar je het beste van het Caribisch gebied beleeft.

Wanneer reis je het beste naar Jamaica?

Hou bij het plannen van je reis rekening met het orkaanseizoen. Jamaica ligt in het orkaangebied van de Atlantische Oceaan en kan getroffen worden door passerende orkanen. Je reis plan je dan ook beter niet tussen juli en november omdat deze periode van het jaar te boek staat als “het orkaanseizoen”, waarbij het dagen achtereen bijzonder hard kan waaien en regenen.

  • Jamaica heeft, net als de naburige Caribische Eilanden en de Amerikaanse staat Florida, een tropisch klimaat. Kenmerkend is daarbij dat er bijna geen weersverandering in de seizoenen plaatsvindt.
  • Het weer is het hele jaar door warm, de luchtvochtigheid relatief hoog en de temperatuur koelt alleen af na zonsondergang of als er een windje opsteekt vanaf de Caribische Zee.
  • Temperaturen op het eiland verschillen alleen door de breedte graden en de nabijheid van de kust. De gemiddelde dagelijkse temperatuur ligt rond de 25 graden met uitschieters ver boven de 30 graden.
  • Het bovenstaande in acht genomen blijft de meest populaire reden om het eiland te bezoeken het zomerse weer. Je brengt lange dagen door met watersporten of liggend op parelwitte zandstranden. Exotische avonden worden afgesloten in de vele nachtclubs en bars.
Klimaat Jamaica
4.9 (97.14%) 7 reviews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *