Klimaat Nederland

Klimaat Nederland
Er zijn voor toeristen talloze redenen om naar Nederland op vakantie te gaan. Er valt namelijk veel te zien en er zijn ook vele attracties waar je de tijd van je leven kunt beleven. Deze attracties en bezienswaardigheden zijn verdeeld over het hele land. Ook beschikt Nederland over een kustlijn met vele verschillende stranden. Helaas werkt het weer niet altijd even goed mee. Toch zijn er elke zomer opnieuw vele toeristen die voor het strand naar Nederland komen. Maar wat kunnen we eigenlijk zeggen over het klimaat in Nederland? In dit artikel proberen we deze vraag te beantwoorden.

Klimaat Nederland:

Klimaat Nederland
Nederland kent een gematigd zeeklimaat. Daarbij zijn er gewoonlijk zachte winters en milde zomers. Het hele jaar door is er kans op neerslag. De Noordzee heeft grote invloed op het klimaat. De volgende feiten zijn op te sommen over het klimaat in Nederland:

  • Het klimaat in Nederland is zeer onvoorspelbaar. Neerslag is op elke dag van het jaar mogelijk. Toch valt er gemiddeld gezien niet enorm veel neerslag.
  • Ook de zomers zijn erg onvoorspelbaar. Twee weken waarin de temperatuur oploopt tot 30 graden kunnen zomaar afgewisseld worden met slecht weer.
  • De grootste kans op zon in Nederland vind je langs de kust en dan met name in Zeeland.
  • In de winter kan het behoorlijk koud worden. De tendens van de laatste decennia is echter dat de winters in Nederland steeds milder worden. Waar er in de vorige eeuw elke winter kon worden geschaatst, wordt dat nu steeds minder.
  • In de zomer ligt de gemiddelde maximum temperatuur rond de 22 graden. De gemiddelde minimumtemperatuur is 13 graden.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *