Klimaat Rusland

Klimaat Rusland
Rusland is een land dat ontzettend hard tot de verbeelding spreekt al was het maar om de indrukwekkende historiek van het land en de al even indrukwekkende grootte. Rusland is dan ook het grootste land ter wereld. Vanzelfsprekend houdt dat in dat op klimatologisch vlak Rusland verre van eenheidsworst in: je zult in het land heel wat verschillende klimaattypes terugvinden. Maar welke zijn dat dan allemaal en in welke periode zet je het beste voet in deze fascinerende grootmacht?

Het Klimaat

• Rusland is een van de landen die de grootste temperatuurverschillen op jaarbasis ter wereld kent. Er zijn plekken in het binnenland waar de zomer en de winter tot 100 graden kunnen verschillen: een werkelijk ongelofelijk verschil.
• Het grootste deel van Rusland valt onder een zogenaamd gematigd landklimaat me de uitzondering van het echte zuiden van het land en uiteraard het diepe noorden en het befaamde Siberië.
• De winterperiode is in zowat heel Rusland donker, koud en in feite onaangenaam te noemen. Zo goed als overal vind je vriestemperaturen terug die verder en verder blijven zakken naarmate je dieper richting het noorden van het land trekt. Zo kan je in de hoofdstad Moskou al geregeld temperaturen tot -20 graden verwachten tijdens de koudste wintermaanden.
• De zomers in Rusland kunnen dan weer net lekker warm zijn. Het land heeft zo’n immense landmassa dat er geen afkoelend effect door zeewater gegenereerd wordt. Met uitzondering van de koelste plekken van het land mag je dan ook temperaturen verwachten boven de twintig graden. Het Europese en meest toeristische deel van Rusland zit tegen de vijfentwintig graden gemiddeld aan.
• De beste reistijd om richting Rusland te trekken is quasi altijd de echte zomermaanden. Buiten de zomer wordt het immers al vlug donker en koud in het land van de tsaren.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *